Post 1

Lagu Fuck Band Indie!!!

Saturday, June 6, 2009

posting kali ni..aku nak cerita sikit lagu yang dibuat oleh geng2 hip hop yang mengutuk band2 indie..haaa..apa cer pn aku tatau..tapi yang pasti diorang ni mmg tak puas hati dengan band indie sbb sekarang ramai layan lagu2 indie..memang lirik dia pun mcm "sampah" jgak..kutuk gila2 punya band indie..dalam lirik tuh band hujan & couple kena kutuk..sakit hati la juga bila dengar lagu ni..korang layan je la lagu ala2 "bodoh " ni..naik menyampah pn ada..nak download lagu ni pon boleh..apa2 pon..suppport local band!!hoho

Download Here:

Lagu Fuck Indie!

34 comments:

Anonymous at: June 7, 2009 at 8:00 PM said...

korang dah bagus sangat ke nak kutuk2 band orang nie.

cda at: June 7, 2009 at 9:10 PM said...

bt0L..Bt0l..bt0L..
hiduP banD indie...
pape pn, sUpp0rt ur LocaL banD..
wee~~

yutat at: June 8, 2009 at 12:24 AM said...

adoi..ape ni dok kutuk2 ni...
jng nk kutuk le org tu minat ape2 ke
isk2..sape r wat lagu cmni

Anonymous at: June 8, 2009 at 10:34 AM said...

eleh dyorang ingat band hip hop bley idop ke kat malaysia nie...
sdar ar sket lgu indie lg baik drpd lgu2 hip hop nie...
da x bgos nak ktuk2 orang plak...
BOIKOT HIP HOP...

muhammad zarif at: June 8, 2009 at 11:55 AM said...

woii bangsat2 hip hop..korang nye lirik like piece of shit laa..org kalu nk hip hop rythem kna de meaning..ni takat fuck indie..amenda..ape,korang ni bangsa malaysia ke bangsa barat!!..dasar laqanat barat bertopengkn melayu,tu ah melayu camni..mudah tepengaruh..budaya barat disanjung,budaya sendiri di gantung....mmg patut pown band hujan bt lagu ludah amerika..tu utk bloody busted cam korang ahh..ape..korang ingat tok nek orang bley layan ke lagu2 hip hop yg dier sendiri pown x tau amenda lagu hip hop asyik meraban..skurang2 nya indie band x tru budaya music barat.indie budaya music sendiri..korang yg tru budaya org,mcm BAGUS,HIP HOP MY ASS NIGGER!!!JUSt GO cRy TO UR MAMa like A BAbY BACk BITCH!!..SUCK MY UNIT HIP HOP BITCH!!LONG LIVE INDIE!!!ALL HAIL INDIE...BURN DOWN HIP HOP FUCKING NATIONS!!!!

Anonymous at: June 8, 2009 at 9:02 PM said...

pe hal diorg nk ktuk indie???
laen talent laen platfoRm r...

LOVE PAST 2 at: June 9, 2009 at 11:20 AM said...

ya btul2, hip hop jeles indie banyak kena layan.... mentang2 HUJAN and COUPLE ada lagu best... bleh kna ban ni... suka hati org la nk indie... tak gna punya hip hop....

Admin at: June 10, 2009 at 6:03 AM said...

admin : hip hop suck! support local band!yeahh.

Anonymous at: June 12, 2009 at 8:58 PM said...

sial tul la lagu ni....
bagi dorang duk kat lam hutan belantara la kalu tkleh nak trima apa2 music slain HIPHOPSLUAGUNI...
siannya pengikut kulit hitam tu kan... dah x laku tkleh lak trima hakikat...

Anonymous at: June 13, 2009 at 10:05 AM said...

we fuck hip hop...
cam sial lu nk kutuk2...
babi sial....
hidop indie...
f for fuck hiphop
fuck
fuck

Anonymous at: June 14, 2009 at 4:37 AM said...

oit sempoi lah lagu korang..
layan gak kepala aku ni...
teringat zaman2 mude dulu..

ala rilek lah bro..
noh dulu pun rapper gak..
tp skrang ni dh rockstar
masing2 ade cara sndiri nk hidupp
pandai2 lah bwk haluan sndiri..

xyah lah nk fuck2 antra korang..
korang smua ni indie gak
dunia ni kecik jer
pusing2 jumpe korang gak nnt
klu korang terer mcm zee avi smpai
pi LA wa respect gak lah...

cool2 smua..
hidup jgn smpai dengki mndengki!
yg penting korang tau ape music korang
dan ape tujuan korang bermuzik..

music is not just a sound.. music is a rhythm that unite we all together.. peace!!

SweetieBumble at: June 17, 2009 at 12:18 AM said...

xleh dgr pn.. huhuhuhu

daya:) at: June 19, 2009 at 1:29 AM said...

sukee denga lgu ni . funny . bt i wear skinny jeans too n i dun have tlur:) btw band indie not tht bad laah babe:) jz listen to it first ukehh ?

djeyamey at: July 5, 2009 at 7:48 AM said...

assalamualaikum bro.

ko ni dah salah faham,
ko ni antara ribuan Indie Sampah yang masih tak faham dengan lagu ni.
kau berjiwa indie bukan? kau tu berlagak sangat kau tu indie so kau pandang rendah kat genre lain kan?

di sini aku terangkan tentang lagu ni

1.aku pernah kena kutuk dng bbdk Indie Sampah ni, kerana style aku.
2.ada bbdk Indie Sampah ni yang buat myspace fuck shuffle/hardstyle genre, fuck bass, wots up wif dat?
3.bbdk Indie Sampah ni bragging yang depa ni support local, tapi duk bluetooth,dwnload dari internet
4.depa cipta trend Indie. sapa pakai suar skinny sume depa cop indie.yg pakai suar baggy depa gelar "paria (keling)". ko mesti perasan pnya lah hal ni.
5.apa yang shuffler telah buat sampai bbdk Indie Sampah ni nak fuck shuffle, abg perasan tak selama ni takde org Fuck Indie?
6.Kenapa Indie Fuck Shuffle, kami senyap, bila kami kuar lagu, abang dan pengikut Indie Sampah melenting? depa guna media myspace utk menyebarkan ideologi mereka, saya guna media muzik. kenapa sume menunding jari kepada saya?

jadi kita tengok siapa punca sebenar? salah kah kami bersuara melalui lagu sedangkan bbdk Indie Sampah (100% confirm) sedap2 menghina seni kami iaitu Shuffle dan DJ?

fyi aku pun dulu peminat jgk la music indie ni sikit2, tapi tgk byk HATERS je dlm Indie ni dats y aku menyampah.n trus aku buat lagu ni dgn member.

soal sekarang bukan skinny,band atau lain2. soal sekarang ialah pengikut Indie Sampah yang kurang ajar terhadap kami dan aktiviti kami.

BETULKAN INFO PASAL "FUCK BAND INDIE"
(aku tak fuck sume band indie, aku fuck band yg korang tau lah,sengau,lyric merapu, main macam sial....so sapa terasa dia yg makan cili) haha. THANK YOU.

Anonymous at: July 6, 2009 at 6:37 PM said...

korunk rase cam pena dgr ta suara2 yang nyanyi lagu ni..?aku rase macam kenai jeh..ade band hiphop baru na naek to..suara dorang sket lebey kurang ar..tp tataw la..

djeyamey at: July 8, 2009 at 10:25 AM said...

sume orang akan melalui zaman baru nak up. kita mula dari kosong, bkn terus naik ke 100.

bila kita fuck indie, depa kaitkan dgn melayu, bila fuck shuffle,hiphop, takde plak bising pasal melayu..bkn niat aku nk memusuhi korang atau sume puak indie tapi tgk la ATTITUDE korang.

muiz6849 at: July 18, 2009 at 5:01 AM said...

ni ape kes ktuk hip hop ni wei?? hip hop pun indie gk ape... ade btol gk kte djeyamey tuh.. tkde function korg ktuk music genre laen..

Anonymous at: July 29, 2009 at 5:54 AM said...

apa yang penting.... kerjasama hahhaha love misic

Anonymous at: August 2, 2009 at 8:04 PM said...

ketaraan sgt dorang jeles dgn indie espcially HUJAN ... dri lrik drang pon bley taw larh... x da kes pnya org nk ngutuk klaw bkan sbb jeles. gay sgguh la llaki jles.... JELES sbb x laku... x da pminat... ...hahahahha XDD

Anonymous at: August 3, 2009 at 5:38 PM said...

they chaa!!!!!
apa gaduh2 sama kita,dunia kita kecik aja.
lu mana mau lari............
lu pnya rezeki lu mkn,
dia pnya rezeki dia mkn,
apa salah mkn sama2...
LU PIKIRLAH SENDIRI

Anonymous at: August 5, 2009 at 6:38 PM said...

alah kalo lagu sedap orang akan terima,
ni lagu macam babi sapa nak dengar..
indie lagu cam babi pon aku benci..
ada bakat orang minat..
kalo x ada bakat baik pegi jual babi ah..

sangtujoh at: August 10, 2009 at 10:23 PM said...

Bangang! yg buat mcm ni sme 'poser'. Yg hardcore dok kutok indie, yg hiphop dok kutok indie padahal korg yg tak paham ape tu indie. Kite sme dlm satu scene utk bangunkan industri Malaysia yg dah tercemar dgn kepincangan arus perdana. Kalau korg berlagak macam bagus, konon2 tau ape yg korg ckp, dok kutok2 genre lagu yg sbnrnye bwh satu bumbong, maknanya korg laa yg patut kene fuck sbb mak bapak korg bodoh sbb tak pakai kondom utk elakkan kelahiran korg.

Ibarat ade laa satu persatuan Melayu tu (non-politik), konon2 bela nasib melayu tp bile gado, cari gado sesama melayu gak... btoi kaa?

djeyamey at: August 15, 2009 at 12:13 PM said...

salah kah kami bersuara melalui lagu sedangkan bbdk Indie Sampah (100% confirm) sedap2 menghina seni kami iaitu Shuffle dan DJ?

fyi aku pun dulu peminat jgk la music indie ni sikit2, tapi tgk byk HATERS je dlm Indie ni dats y aku menyampah.n trus aku buat lagu ni dgn member.

soal sekarang bukan skinny,band atau lain2. soal sekarang ialah pengikut Indie Sampah yang kurang ajar terhadap kami dan aktiviti kami.


Bodoh punya sang tujoh, comment bajet matang, tapi sembang mak bapak la, condom la, mcm budak darjah enam

ko bajet bagus sgt apa kata ko buat satu conference kat ym ke mana,

kita tgk sapa yang mulakan Fuck2 ni. terutamanya bbdk indie...
(zman shuffle di malaysia muncul dlu sbelum zaman skinny bapok)

djeyamey at: August 15, 2009 at 12:19 PM said...

korang cakap Hip-Hop jealous dgn Indie.
itu fitnah sama sekali

kalau korang cakap mcm tu maksud nya korang cakap member Noh seperti NBE,Saph,Jin Hackman, crew RS,MIX sume jealous dengan Hujan.

cakap main lepas cop Noh Hujan Indie. Noh punya homies korang tak kenal jgn bising. siap perform sama2 lagi,

lagu terbaru dia Noh Feat SSK serious selamba krew(Hip-Hop)-Chenta...beli la EP diorang RM

cakap jangan main lepas, tak kenal SSK? myspace it.

To all indie sampahs out there, Independent (Indie) peeps doesnt stick to one genre only. pls guys, be true INDIE. dont be INDIE SAMPAH like Lunaih.Blogspot.com.

Haniff Hamzah at: October 5, 2009 at 9:27 PM said...

Saya seorang peminat muzik Indie tanah air.

1. Hip Hop pon indie. Independent muzik kan. Sama2 cari makan.

2. Hip Hop memang muzik dari barat so is Rock. Indi Rock started as an underground scene and mostly in English sebab muzik yg kita dgr zaman tu semua English.

3. Kalau org nak kutuk kita, dorang kusut otak dan saya rasa bila kita nak lawan balik otak kita yg kusut plak. Buat rilek je. Masing2 ada pendapat.

4. Kalau skang ni nak main tuduh sapa start dulu sampai ke zaman 4u2c gaduh ngan KRU pon tak tau puncanya lagi.

5. Saya pon ada perhati jgak. Byk peminat muzik genre yg lebih-lebih. Dalam indi scene hiphop ke rock ke betul semua kawan je. Contoh kalau kita taruk hipdop duo di Rock Gig confirm kena boo. Kalau rock di hiphop gig pon mingkin kena boo. Tp blakang tabir nye kitroang semua member.

6. Pasal lagu kutuk tu. tak elok kutuk2. Biar org kutuk kita. kita buat hal kita. thats hiphop too brov!

7. last skali. open up your minds. listen jgn follow je music org.

The Shuffling Hip Hop Headbanger
Peace to the Mid East

Haniff Hamzah at: October 5, 2009 at 9:29 PM said...

la... admin nye pon tibe2 nak hiphop suck plak. U should be moderating the blog for music not choosing a side.

Listen dont just follow!

Jibone at: October 29, 2009 at 8:46 AM said...

Ape cerita ni? Hip-Hop pun indie juga. Artist hip hop unsigned, independent, pun kira indie kan?

'Indie' bukan genre music. 'Indie' bukan jenis music.

budak hiPhOp at: November 10, 2009 at 7:41 PM said...

idop mesti hiphop... lu mane .. maritasik kesuma pkol 12.... sspe nk lwan batle

Anonymous at: November 28, 2009 at 2:47 AM said...

fuck hip-hop!

lu org xde sselluar ker hah????
pakai seluar besar nk mamposss!!
nh amik duit nie, pegi jahit!

bangunkanmeLAYU at: January 4, 2010 at 7:30 AM said...

kalo ase hip-hop bgos..korg tnjuk kn..kalo ase indie bgos..tnjuk kn gak..sme mlayu nk gado..ptot a bangsa kte mkin meLAYu..sbab cm nie je a..music 2 seni..seni 2 indah..tp kalo de glongan cm nie..music akan jd busuk..pe y korg heran sgt ngan genre..bgun kn bangsa y mkin ttndas nie..x sdar ag ke y org cina dlam proses nk amek tnah mlyu wrsan nnek moyang kte nie
t ble da jtuh kt tgan bgsa laen..indie x de..hip-hop pn lesap..org mlyu tros jd sampah pd pndgan bgsa laen..tros hnyut ngan dunia sndri..cina india duk tepi goyg kaki jd btu api mkin suke tgok mlayu gado sme sndri..nie bru sbab nk prjuangkn genre music msing2 y knon y lbih lyak de kt mlaysia..pdhal asal ny dr barat gak..hip-hop da trang dr barat..indie pn..x krang gak kn..pngruh band2 y korg mnat 2 sume nye dr barat a..so x slah kot kalo nk ckap indie pn dr barat..pkir2 la y bangsa kte akan tersungkur kt bumi sendri hnya krna music o pe..buka mata..tros kn usha..mntap kn genre msing2 y akan bwak rebah..
assalamualaikum

Wan Perlis at: June 8, 2010 at 6:43 AM said...

budak2 hip hop dengki
muzik mereka dah tak laku

INDIE no1

Anonymous at: August 31, 2011 at 6:22 AM said...

FUCK U ALL INDIE MOTHERFUCKER!!!!!!!!!!! LAGU MACAM PUKIMAK LU ORANG!!!!! BUTOH CAM GAMPANG . . . . BOOOOOOOOO RIT!!!!! LU!!!!!!!!!!!! LAGU ZAMAN 90AN LAGI SEDAP LA BABI!!!! LAGU MELAYU SEKARANG [INDIE FUCK,HIPHOP KEPALA BUTOH,ETC. MACAM MAFUCKER!!!!!!!!!] MELAYU SEKARANG SENGAL FUCK BARUA LANCAU!!!!!!! BODOH BETOL OTAK MACAM KEPALA BUTOH KORANG!!!! SAPE2 DENGAR LAGU MACAM BABI NI AKU POTONG TELINGA KORANG!!!!!!!!!!

Anonymous at: August 31, 2011 at 6:26 AM said...

SAPE2 BERANI LAWAN MEH SINI AKU SEKEH KEPALA BUTOH KORANG!!!!!!!!!! AKU AKAN POTONG PELIR BAPAK KORANG YG MENYOKONG BUTUH INDIE HIPHOP FUCK MELAYU!!!!!!!!!! AKU SANTAU NENEK KORANG . . . BIAR MAMPOS . . . TAK GUNA BERANAK KAT MAK BAPAK KORANG YANG BERANAK KAT KORANG!!!!!!!!!

PAK KARDI at: February 7, 2014 at 8:12 AM said...

JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D DI JAMIN 100% JEBOL BILAH BERMINAT HUB KI ANGEN JALLO DI NMR (_0_8_5_2_8_3_7_9_0_4_4_4_) JIKA INGIN MENGUBAH NASIB THA,SK ROO,MX SOBAT

JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D DI JAMIN 100% JEBOL BILAH BERMINAT HUB KI ANGEN JALLO DI NMR (_0_8_5_2_8_3_7_9_0_4_4_4_) JIKA INGIN MENGUBAH NASIB THA,SK ROO,MX SOBAT