Post 1

Bunkface

Wednesday, July 8, 2009



Band yang berasal dari Taman Sri Andalas Klang, Selangor ini dianggotai oleh 4 orang sahabat iaitu Sam sebagai Vokalis & Guitar,Youk sebagai Bass & Vokalis,Biak sebagai Drummer,dan Paan sebagai Guitar Utama & Vokalis.

Mereka mula menunjukkan minat bermain muzik dan aktif berjamming seawal tahun 2005.Mengikut info yang aku dapat,Mereka pernah memasuki pertandingan BLAST OFF tetapi tidak berjaya dijulang sebagai juara(Kesian)

Walaupun mereka tak dijulang sebagai juara didalam Blast Off,mereka tak putus asa untuk bermain muzik dan terus berusaha untuk dikenali ramai satu hari nanti.Akhirnya,berkat kesabaran dan ketekunan,lagu Situasi telah melonjak nama Bunkface di persana seni tanah air sekarang.

Lagu situasi juga telah dijulang sebagai lagu terbaik didalam Anugerah Shout Award yang berlangsung baru2 ini.

Bunkface telah pun mengeluarkan EP mereka yang pertama berjudul 'LESSON OF THE SEASON' yang memuatkan 6 track lagu-lagu berbahasa Inggeris dengan genre muzik pop punk,alternative & rock.Korang boleh check2 di myspace mereka

Untuk maklumat lanjut,layari Myspace mereka dengan click link dibawah.Check Check Out Out!!

http://www.myspace.com/bunkface

Tracklist:


1) Prom Queen
2) Revolusi
3) Silly Lily
4) Bunk Anthem
5) Fine
6) High school Rocker
7) Situasi
8) Tired Mission
9) Last Minute
10)Hipper Killer
11)Land Of Hope
12)Our Way
13)Through My Window (Full version)
14 Through My Window (Radio version)
15)Ekstravaganza
16)Soldier (Full Version)
17)Dunia
18)Escape Dance
19)Minute To The End
20)You And Me

Download Here:

Bunkface - You And Me.mp3

Bunkface - Escape Dance.mp3

Bunkface - Minute To The End.mp3
Bunkface - Dunia.mp3
Bunkface - Soldier.mp3
Bunkface - Bunkface - Ekstravaganza.mp3
Bunkface - Through My Window (Full version).mp3
Bunkface - Through My Window (Radio version).mp3
Bunkface - Prom Queen.mp3
BunkFace - Revolusi.mp3
BunkFace - SillyLily.mp3
BunkFace - Bunk Anthem.mp3
BunkFace - Fine.mp3
BunkFace - High school Rocker.mp3
BunkFace - Situasi.mp3
BunkFace - Tired Mission.mp3
BunkFace - Last Minute.mp3
Bunkface - Hipper Killer.mp3
Bunkface - Land Of Hope.mp3
Bunkface - Our Way.mp3

6 comments:

Mohd Nur Hidayatullah Bin Jailani at: July 10, 2009 at 12:04 AM said...

bro..boleh x kalau link download utk sesuatu band 2 dibuat utk 1 album trus..susah lh nk amek one b one..

hope boleh dipertimbangkan right??hehe..

Anonymous at: July 13, 2009 at 1:06 AM said...

halu encik lunaih....
nape lgu bunkface prom queen volume die agk pelan eh..compare ngn lgu2 len oke je volume nye....

pari_pari at: August 10, 2009 at 8:41 AM said...

ak pon ad lgu prom queen tuh.
slow pasal bebudak nih rip jer lgu tuh.
de x kuar lg.
tataw la btol ke x.
huhu..
but all songs r nice.
ske gler. go guys!!

syapik at: March 30, 2010 at 9:31 PM said...

sound slow maybe sebab bukan yg original sound punya. yg record time lagu tu diputarkan kat radio sebab tu jadi slow

Anonymous at: April 13, 2010 at 9:11 PM said...

klw check blik lyrics bunkface ni, knape byk yg berunsur lain..seperti pemujaan n mengagung2kan sesuatu yg lain sebagai ketentuan atau leader akhir zaman???..lain mcm jek..read and undstand the words, its totally hav dfrent meaning in almost all the song including revolusi..

Wan Perlis at: June 7, 2010 at 8:11 AM said...

aik bunkface hipper killer? ada ka lagu tu?